Users' questions

Wat is chloorhexidine?

Wat is chloorhexidine?

Chloorhexidine doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen of tandbederf kunnen veroorzaken. Het wordt gebruikt bij infecties in de mond of om dergelijke infecties te voorkomen.

Hoelang mag je chloorhexidine gebruiken?

De stoffen uit de tandpasta kunnen chloorhexidine onwerkzaam maken. Na tandheelkundige ingrepen krijgt u dit middel meestal voor 1 tot 2 weken. Bij ontsteking van het tandvlees kan de behandeling tot een maand duren. Bij beugels (‘slotjes’) en dergelijke kan het gebruikt worden zolang het tandenpoetsen moeilijk gaat.

Wat is perio AID mondspoelmiddel?

Perio·Aid (0,12% chloorhexidine) is een desinfecterend spoelmiddel dat bacteriegroei remt. Hoe moet u spoelen? U neemt een klein slokje Perio·Aid (dopje) in de mond en maakt spoelbewegingen, daarbij dient de spoeldrank de gehele mondholte te bereiken. De mondspoeling NIET DOORSLIKKEN!

Waar is chloorhexidine voor?

Chloorhexidine is een ontsmettend middel. Het remt de groei van bacteriën en schimmels. Bij wonden, zoals schaafwonden of snijwonden, als deze geïnfecteerd zijn of als er kans is op infectie. Ook om voorwerpen te desinfecteren of om de huid te ontsmetten voor een kleine ingreep.

Is chloorhexidine gevaarlijk?

Bijwerkingen: Chloorhexidine staat naast zijn antibacteriële werking ook bekend als een middel met bijwerkingen: Smaakveranderingen. Verkleuringen van de chloorhexidine door voedsel dat rijk is aan tannines en ijzer.

Wat zit er in chloorhexidine?

Chloorhexidine
Structuurformule en molecuulmodel
Andere namen Fimeil, Hexadol, Hibitane, witte jodium, Nolvasan, Soretol, Sterilon, 1,6-bis(5-(p-chloorfenyl)biguanido)hexaan, 1,6-di(4′-chloorfenyldiguanido)hexaan, 1,1′-hexamethylene-bis-5-(p-chloorfenyl)biguanide
Molmassa 505,46 g/mol

Hoe lang mag je mondspoeling gebruiken?

Hoewel mondwater veel bacteriën in uw mond doodt, raden de tandartsen van Tandzorg Op Maat overmatig gebruik van mondwater af. Houd het bij één keer spoelen per dag om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. Kies daarnaast voor het juiste mondwater en gebruik het mondwater maximaal twee weken achter elkaar.

Hoe vaak mag je perio AID gebruiken?

Perio-Aid heeft ook de Intensive Care mondspoeling met 0,12% chloorhexidine. Deze raden wij aan als nazorg van een mondoperatie om ontstekingen te voorkomen en voor de optimale reiniging van uw gebit. Let op, gebruik deze mondspoelingen niet langer dan 3 weken en doe dit in overleg met uw tandarts of mondhygiënist.

Hoe vaak mag je spoelen met perio AID?

Het is belangrijk dat de wond geneest in een plaquevrije omgeving. Daarom is een chloorhexidine mondspoelmiddel (Perio-Aid®) meegegeven dat plaquevorming sterk vermindert. Na het reinigen van de niet geopereerde gebieden dient u twee keer per dag (s’morgens en s’avonds) gedurende een minuut met Perio-Aid® te spoelen.

Is chloorhexidine hetzelfde als alcohol?

chloorhexidine 0,5% opgelost in alcohol 70% (chloorhexidine alcohol 70%)2. De desinfectans wordt aangebracht op een gaasje. Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van alcohol swaps. Alcohol 70% heeft een totaal spectrum en werkt slechts tijdelijk.

Is chloorhexidine hetzelfde als Sterilon?

Sterilon applicatievloeistof bevat als werkzaam bestanddeel chloorhexidinedigluconaat. Chloorhexidinedigluconaat is een bacteriedodende stof. Gebruik Sterion applicatievloeistof niet: bij overgevoeligheid voor chloorhexidine(digluconaat) of andere bestanddelen van het product.

Doet perio AID pijn?

Soms kan bij langdurig gebruik van Perio-Aid® een branderig gevoel optreden. Perio-Aid® dient dan met eenzelfde deel (liefst gedestilleerd) water te worden verdund. U dient de fles op een donkere plaats te bewaren en vóór het gebruik goed te schudden.